Tama atamai ma peni 3d a'oa'o tusi

Forbes: Tulaga Fa'atekonolosi Sili e Sefulu i le 2023, Tulaga Fa o Lomitusi 3D

O a faiga e sili ona taua e tatau ona tatou sauniuni ai?O mea nei e 10 pito i luga fa'atekonolosi fa'alavelave e tatau ona fa'alogo tagata uma ile 2023.

1. AI i soo se mea

talafou_4

I le 2023, o le atamai faʻapitoa o le a avea ma mea moni i le lalolagi faʻapisinisi.Leai-code AI, faʻatasi ai ma lana faʻaoga faigofie toso-ma-paʻu, o le a faʻatagaina soʻo se pisinisi e faʻaogaina lona malosi e fatuina ai oloa ma auaunaga sili atu.

Ua uma ona matou vaʻaia lenei tulaga i le maketi faʻatau, e pei o le faleoloa Stitch Fix, lea e tuʻuina atu auaunaga faʻapitoa, ma o loʻo faʻaaogaina algorithms atamai faʻapitoa e fautuaina ai lavalava i tagata faʻatau e sili ona fetaui ma lo latou tele ma le tofo.

I le 2023, o le faʻatau ma le faʻatauga e leai se fesoʻotaʻiga otometi o le a avea foi ma se tulaga tele.AI o le a faafaigofieina mo tagata faatau ona totogi ma pikiina oloa ma auaunaga.

O le atamai fa'akomepiuta o le a aofia ai foi le tele o galuega i pisinisi eseese ma faiga pisinisi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele ma le tele o faʻatau oloa o le a faʻaogaina le atamai faʻapitoa e pulea ma otometi le faʻaogaina o faʻasologa o faʻamaumauga faʻapitoa e tupu i tua atu o vaaiga.O le i'uga, o faiga fa'afaigofie e pei o le fa'atau i luga o le initaneti, fa'atau i luga ole laiga (BOPAC), fa'atau i luga ole laiga, piki i le faleoloa (BOPIS), ma fa'atau i luga ole laiga, toe fo'i i le faleoloa (BORIS) o le a avea ma masani.

E le gata i lea, ona o le atamai faʻapitoa e faʻaosoina ai le au faʻatau oloa e faʻasolosolo malie ma faʻataʻavaleina polokalame faʻapipiʻi otometi, o le a manaʻomia e le toʻatele o tagata faigaluega faʻatau oloa ona masani e galulue ma masini.

2. O se vaega o le metaverse o le a avea ma mea moni

Ou te le fiafia faapitoa i le faaupuga "metaverse," ae ua avea ma faapuupuu mo se initaneti e sili atu ona faatofuina;fa'atasi ai, o le a mafai ai ona tatou galulue, ta'alo, ma fegalegaleai i luga o se tasi tulaga fa'apitoa.

O nisi tagata atamamai e valoia e oo atu i le 2030, o le a faaopoopo e le metaverse le $5 trillion i le tamaoaiga o le lalolagi atoa, ma o le 2023 o le tausaga lea e faʻamatalaina ai le atinaʻe o le metaverse i le isi sefulu tausaga.

O le a faʻaauau pea le faʻaleleia o tekonolosi faʻapitoa (AR) ma le virtual reality (VR).O se tasi o vaega e matamata i ai o le vaaiga o galuega i le Metaverse - Ou te vavalo i le 2023 o le a sili atu le fa'atofuina o si'osi'omaga o fonotaga fa'apitoa e mafai ai e tagata ona talanoa, manatu palepalealuga ma fa'atasi.

O le mea moni, Microsoft ma Nvidia ua uma ona atiaʻe le Metaverse platform mo le galulue faʻatasi i luga o poloketi numera.

I le tausaga fou, o le a tatou vaʻaia ai foʻi le tele o tekinolosi faʻatekinolosi avatar.Avatar numera - o ata tatou te faʻatinoina aʻo tatou fegalegaleai ma isi tagata faʻaoga i le metaverse - e mafai ona foliga tutusa ma i tatou i le lalolagi moni, ma o le puʻeina o le gaioiga e mafai ai ona faʻatagaina a tatou avatar e faʻaaoga a tatou gagana ma taga uiga ese.

E mafai foi ona tatou vaʻaia le faʻalauteleina o le atinaʻeina o avatars numera tutoʻatasi e faʻamalosia e le atamai faʻapitoa, lea e mafai ona faʻaalia i le metaverse mo i tatou e tusa lava pe tatou te le o ulufale atu i le lalolagi numera.

O le tele o kamupani o loʻo faʻaaogaina tekinolosi faʻatekonolosi e pei o le AR ma le VR mo le faʻauluina o tagata faigaluega ma aʻoaʻoga, o se faʻataʻitaʻiga o le a faʻavavevave i le 2023. Faʻatalanoaga tele Accenture ua fatuina se siosiomaga metaverse e taʻua o le "Nth Floor".O le lalolagi fa'akomepiuta e fa'atusaina se ofisa o le Accenture i le lalolagi, o lea e mafai ai e tagata faigaluega fou ma tagata faigaluega o lo'o i ai nei ona fa'atino galuega fa'atatau a le HR e aunoa ma le i ai i se ofisa fa'aletino.

3. Alualu i luma ole Web3

O tekinolosi Blockchain o le a faia foi le alualu i luma taua i le 2023 ona o le tele ma le tele o kamupani e fausia ni oloa ma auaunaga sili atu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi nei matou te teuina mea uma i totonu o le ao, ae afai matou te faʻavasegaina a matou faʻamatalaga ma faʻailoga i le faʻaogaina o le poloka poloka, e le gata o le a sili atu ona malupuipuia a matou faʻamatalaga, ae o le a matou maua ni auala fou e maua ai ma suʻesuʻeina.

I le tausaga fou, NFT o le a sili atu ona faʻaaogaina ma aoga.Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tiketi NFT i se konaseti e ono maua ai oe i tua o le tulaga ma manatuaga.E mafai ona avea NFT ma ki tatou te fa'aoga e fegalegaleai ai ma le tele o oloa ma auaunaga fa'atekinolosi tatou te fa'atauina, pe mafai fo'i ona fai konekarate ma isi vaega mo i tatou.

4. Feso'ota'iga i le va o le lalolagi numera ma le lalolagi fa'aletino

Ua uma ona tatou vaʻai i se alalaupapa o loʻo faʻaalia i le va o le numera ma le lalolagi faaletino, o se faʻataʻitaʻiga o le a faʻaauau i le 2023. O lenei tuʻufaʻatasiga e lua vaega: tekinolosi masaga numera ma le lolomiina 3D.

O se masaga numera o se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o se faʻagasologa moni o le lalolagi, gaioiga poʻo se oloa e mafai ona faʻaaogaina e faʻataʻitaʻi ai manatu fou i se siosiomaga faʻatekonolosi saogalemu.O loʻo faʻaogaina e le au faʻataʻitaʻi ma inisinia le masaga numera e toe faʻafoʻi mea i le lalolagi vaʻaia ina ia mafai ona latou suʻeina i lalo o soʻo se tulaga e mafai ona mafaufauina e aunoa ma le maualuga o le tau o le faʻataʻitaʻiga i le olaga moni.

I le 2023, o le a tatou vaʻaia le tele o masaga numera o loʻo faʻaaogaina, mai fale gaosimea i masini, ma mai taʻavale i vailaʻau saʻo.

A maeʻa faʻataʻitaʻiga i le lalolagi faʻapitoa, e mafai e inisinia ona tweak ma faʻasaʻo vaega aʻo leʻi faia i latou i le lalolagi moni e faʻaaoga ai le 3D lomitusi.

Mo se fa'ata'ita'iga, e mafai e le 'au F1 ona aoina fa'amaumauga mai masini i le taimi o se tuuga, fa'atasi ai ma fa'amatalaga e pei o le vevela ma tulaga o le tau, e malamalama ai pe fa'afefea ona suia le ta'avale i le taimi o le tuuga.Ona mafai lea ona latou fafaga faʻamatalaga mai masini i totonu o se masaga numera o le afi ma vaega o le taavale, ma faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻiga e fai ai suiga o le mamanu i le taavale i luga o le gaioiga.E mafai e nei 'au ona lolomi 3D vaega ta'avale e fa'atatau i a latou fa'ai'uga o su'ega.

5. Sili atu ma sili atu ona fa'asa'oina natura

O le a tatou ola i se lalolagi lea e mafai ai e le faʻasaʻo ona suia uiga o meafaitino, laau, ma e oʻo lava i le tino o le tagata.O le Nanotechnology o le a faʻatagaina ai i matou e faia ni mea e faʻaogaina ai mea fou, e pei o le le susu ma le faʻamaloloina o le tagata lava ia.

CRISPR-Cas9 gene-editing technology sa i ai mo ni nai tausaga, ae i le 2023 o le a tatou vaʻaia ai lenei tekinolosi faʻavavevave ma faʻatagaina i tatou e "faʻasaʻo natura" e ala i le suia o DNA.

O le fa'asologa o kene e galue e pei o le faiga o upu, lea e te tu'u ai ni upu ma toe tu'u i totonu -- se'i vagana ua e feagai ma kene.E mafai ona fa'aoga le fa'asologa o kene e fa'asa'o ai suiga o le DNA, fa'afeso'ota'i mea'ai allergies, fa'aleleia atili le soifua maloloina o fa'ato'aga, ma fa'asa'o uiga o tagata e pei o le lanu o mata ma lauulu.

6. Alualu i luma ile Quantum Computing

I le taimi nei, o loʻo taufetuli le lalolagi e atiaʻe le quantum computing i se fua tele.

Quantum computing, o le auala fou e fatu ai, fa'agasolo ma teu fa'amatalaga e fa'aaoga ai subatomic particles, o se fa'atekinolosi fa'atekinolosi lea e fa'amoemoe e fa'ataga ai a tatou komepiuta e tamo'e i le tiliona taimi sili atu nai lo le tele o fa'agaioiga masani i aso nei.

Ae tasi le tulaga lamatia o le quantum computing e mafai ona faʻaaogaina a tatou faiga faʻailoga o loʻo i ai nei - o lea o soʻo se atunuʻu e atiaʻe quantum computing i se fua tele e mafai ona faʻaleagaina faiga faʻailoga a isi atunuʻu, pisinisi, faiga saogalemu, ma isi. Faatasi ai ma atunuu e pei o Saina, O le US, UK, ma Rusia o loʻo sasaa atu tupe i le atinaʻeina o tekinolosi faʻaputuga numera, o se aga e mataʻituina lelei i le 2023.

7. Alualu i luma o Tekonolosi Green

O se tasi o lu'itau tele o lo'o feagai ma le lalolagi i le taimi nei, o le tu'uina lea o taofi i luga o le carbon emissions ina ia mafai ai ona foia le fa'afitauli o le tau.

I le 2023, o le a faʻaauau pea le alualu i luma o le malosi o le hydrogen.O le hydrogen lanumeamata ose malosiaga mama fou lea e maua ai le latalata ile leai o ni kasa kasa.O le Shell ma le RWE, o kamupani tetele e lua a Europa, o loʻo fausia le paipa muamua o galuega tetele o le hydrogen lanu meamata e faʻamalosia e matagi mai fafo i le Sami i Matu.

I le taimi lava e tasi, o le a tatou vaʻaia foi le alualu i luma i le atinaʻeina o faʻasalalauga faʻasalalau.O le fa'asoaina atu o le malosi e fa'aaoga ai lenei fa'ata'ita'iga e maua ai se faiga o afi afi laiti ma le teuina o lo'o i totonu o nu'u po'o fale ta'itasi ina ia mafai ona tu'uina atu le eletise tusa lava pe le maua le laina autu a le taulaga.

I le taimi nei, o loʻo pulea e le tele o kamupani kesi ma le malosi o lo tatou malosi, ae o se fuafuaga faʻapitoa o le malosi e iai le gafatia e faʻatemokalasi ai le eletise i le lalolagi atoa ae faʻaititia le kasa.

8. O le a avea robots e pei o tagata

I le 2023, o robots o le a sili atu ona pei o tagata-e le gata i foliga ma gafatia.O nei ituaiga robots o le a faʻaaogaina i le lalolagi moni e fai ma faʻafeiloaʻiga o mea na tutupu, bartenders, concierge, ma chaperones mo tagata matutua.O le a latou faia foi galuega faigata i faleteuoloa ma falegaosimea, galulue faʻatasi ma tagata i le gaosiga ma le faʻaogaina.

O loʻo galue le tasi kamupani e fausia se robot humanoid e mafai ona galue i totonu o le fale.I le Tesla Artificial Intelligence Day ia Setema 2022, na faʻaalia ai e Elon Musk ni faʻataʻitaʻiga robot e lua Optimus humanoid ma fai mai o le a talia e le kamupani poloaiga i le isi 3 i le 5 tausaga.E mafai e robots ona fai ni galuega faigofie e pei o le aveina o mea ma faʻasusu laau, atonu e le o toe mamao ae maua ni a tatou "taʻavale robot" e fesoasoani i le fale.

9. Su'esu'ega alualu i luma o faiga tuto'atasi

O taʻitaʻi o pisinisi o le a faʻaauau pea le alualu i luma i le fausiaina o faiga faʻapitoa, aemaise lava i le tulaga o le tufatufaina atu ma logistics, lea o le tele o falegaosimea ma faleteuoloa ua uma ona faʻaaogaina se vaega poʻo atoatoa.

I le 2023, o le a tatou vaʻaia ai le tele o taʻavale e ave e le tagata lava ia, vaʻa, ma robots tilivaina, ma sili atu faleteuoloa ma falegaosimea o loʻo faʻaogaina tekinolosi tutoʻatasi.

O le supamaketi i luga o le initaneti o Peretania Ocado, lea e taʻua o ia lava o le "faʻatau oloa i luga ole laiga sili ona tele i le lalolagi", e faʻaaogaina le faitau afe o robots i totonu o ana faleteuoloa e sili ona otometi e faʻavasega, taulimaina ma faʻatau oloa.E fa'aogaina fo'i e le faleteuoloa le atamai fa'apitoa e tu'u ai mea e sili ona ta'uta'ua i totonu o le faigofie ona maua e robots.Ocado o loʻo faʻalauiloaina nei le tekonolosi tutoʻatasi i tua atu o latou fale teu oloa i isi faleoloa faʻatau.

10. Tekinolosi lanu meamata

Ma le mea mulimuli, o le a tatou vaʻai atili i le unaʻiina o tekinolosi faʻalelei i le 2023.

E to'atele tagata ua fai ma vaisu i mea fa'atekonolosi pei o smartphones, tablets, etc., ae o fea e maua mai ai vaega e fa'atupu ai nei gadgets?O le a mafaufau atili tagata e uiga i mea e maua mai ai eleele e seasea maua i oloa e pei o komipiuta meataalo ma le auala tatou te faʻaaogaina ai.

O loʻo matou faʻaogaina foʻi auaunaga ao e pei o Netflix ma Spotify, ma le tele o nofoaga autu o faʻamaumauga o loʻo faʻaogaina ai le tele o le malosi.

I le 2023, o le a tatou vaʻai i filifili sapalai ua sili atu ona manino pe a manaʻomia e tagata faʻatau oloa ma auaunaga latou te faʻatauina e lelei le malosi ma faʻaaogaina tekinolosi lanu meamata.


Taimi meli: Ian-06-2023